Εκπαιδευτική Ρομποτική και Προγραμματισμός σε κάθε ηλικία

Event details

  • Παρασκευή | 23 Νοεμβρίου 2018
  • 15:00
  • Αντωνιάδης Ηλεκτρονικά-Εκπαιδευτικά Λτδ Κιλκίς 12, 2234 Λατσιά
  • 22516351
  • 40Attendees
  • Engino TeamStaff members

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής 2018: Ανοικτή Εκδήλωση Ρομποτικής & Προγραμματισμού για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς με θέμα «Διδάσκουμε STEM και Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».

Σας προσκαλούμε σε Εκπαιδευτικό Εργαστήρι STEM & Ρομποτικής για δασκάλους και καθηγητές με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό της Engino Education, την Παρασκευή 23/11/2018 από τις 15:00  ως τις 19:00, στο κατάστημα μας στα Λατσιά.

Καλωσορίζουμε νέες ομάδες εκπαιδευτικών στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, με στόχο να εξοικειωθούν ομαλά με τις βασικές έννοιες προγραμματισμού και τα εργαλεία της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους.

Στις ημέρες μας, διατίθεται πληθώρα προγραμματιζόμενων ρομπότ. Ωστόσο, λίγα από αυτά χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικές λύσεις της Engino που περιλαμβάνουν Θετικές Επιστήμες και Ρομποτική σχεδιάστηκαν ειδικά για χρήση στην τάξη, με ποικίλες δραστηριότητες και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το παρόν επιμορφωτικό εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ή φοιτητές Πληροφορικής, Πολυτεχνείου και άλλων θετικών επιστημών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εισαγωγικές γνώσεις για τη χρήση και την αξιοποίηση της ρομποτικής στη διδακτική πρακτική.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τους αισθητήρες και τις προγραμματισμένες συμπεριφορές του εκπαιδευτικού εργαλείου κάθε ηλικιακής τάξης. Μέσω του περιβάλλοντος προγραμματισμού KEIRO και της ενσωματωμένης ανοιχτής πλατφόρμας ARDUINO να δημιουργήσουν προγράμματα και να εργαστούν συνεργατικά για την επίλυση προβλημάτων.

Απώτερος σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη της διαθεματικότητας και της εκπαιδευτικής αξίας της ρομποτικής στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών κατά τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής, τουΠρογραμματισμού και της Ρομποτικής.

Πληροφορίες:
Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο νέο κατάστημα της εταιρείας Αντωνιάδης, στην οδό Κιλκίς 12, στα Λατσιά. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 22516351 ή 22516951 ή μέσω email στο info@antoniadis.com.cy

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου προκρατήστε έγκαιρα θέση πριν την Παρασκευή 23/11.

Όριο Ηλικίας: 15+

Online κράτηση θέσης:

Για Online κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα εδώ: https://goo.gl/forms/g5FNrFNTalBb6LTM2

Διοργανωτές:

Αντωνιάδης,  Robotex Cyprus, Cyprus Computer Society, Engino Education